100 Kadın 100 Eser Plastik Sanatlar Sergisi

Haber Kaynağı: Kanal B

Tarih: 3 Mart 2020

“100 Kadın 100 Eser”

"100 Kadın 100 Eser"

Başkent Üniversitesi çok özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor… 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, 100 Kadın 100 Eser adlı Plastik Sanatlar Sergisi açıldı… Türkiye’nin dört bir yanından Sanatçılar eserleriyle sergide yerini aldı. Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal da sanatçıları yalnız bırakmadı. Prof. Dr. Haberal konuşmasında Başkent Üniversitesi’nde kadınlara uygulanan pozitif ayrımcılığı vurguladı.

100 Kadın 100 Eser… Onların buluşma yeri ise Başkent Üniversitesi…

Türkiye’nin dört bir yanından kadın sanatçılar, kadın temalı eserleriyle Bağlıca kampsündeki 8 Mart Kadınlar Günü Etkinlikleri’nde bir araya geldi.

Etkinlikler kapsamında Galeri Başkent’te Plastik Sanatlar Sergisi açıldı. Eserler titizlikle hazırlanmıştı, hepsi rengarenkti…

Yaklaşan kadınlar günü nedeniyle Üniversitemizde her yıl olduğu gibi bu sene de kadınlar günü etkinliklertimiz var. Ve ilk etkinliğimiz bugün 100 kadın 100 eser çalışmasıyla başlamış oldu.

Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdülkadir Varoğlu ve Prof. Dr. Nermin Özgülbaş kadın sanatçıları bu özel günde yalnız bırakmadı.

Biz özellikle bugünü de dikkate alarak toplumda kadına yönelik aslında toğlumsal cinsiyet eşlitliğine yönelik çalışmalar yürütüyoruz bu haftada.

Serginin açılışında konuşan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal Başkent Üniversitesi’nde kadınlara uygulanan pozitif ayrımcılığa vurgu yaptı.

Şu anda Üniversitemizin rektör yardımcılarından başlayarak sayın dekanlarından öğrencilerine kadar hakimiyet kadınların elinde, bunu sonucunu da pozitif yönde görüyoruz. Kadınların yaptıkları yaratıcılıklardan farklı olarak bu Üniversite FAYDALANIYOR
ve bu Türkiye’ye örnek oluyor.

Bu politika üniversitemizin kurucuusu Sayın Prof. Dr. Mehmet Haberal tarafından hayat geçirildi, onun kuralları ve yaptığı organizasyonla bu şekilde devam ediyor.

Sanatçıları bu sergide buluşturan ise sanattı.

Ben fatma birsen ulusaloğlu keçe sanatçısıyım, hobi olarak da mozikle uğraşıyourm. Ders veriyorum keçeden.

Ben Gaziantep’te yaşıyorum. Rehabilitisyon kökenli atık sanatçısıyım ve atıkları kullanıyorum. Ve atıklarla özellikle anadolu’muzun kültürende yaralarımıza değen mesajlar veren tablolar ve heykeller yapma ÇABASINDAYIM.

Bir hafta sürecek etkinlikler kapsamında Cuma günü ise Türk siyasetinin mihenk taşlarından İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker ‘Ailede Kadın’ konulu bir söyleşi düzenleyecek.

Sanata ilgi duyan herkes bu etkinliklere davetli.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.