Kasvetli Günlere, Mutluluk Dopingi

Haber Kaynağı: Bodrum Olay

Tarih: 20 Mart 2021

Var olan ve sahip olduğumuz her şeye, bazen sokakta gördüğünüz bir kediye, sabah uyandığınızda aldığınız nefese, çaydanlığın kaynayan sesine , minnettarlığımızı sunarak kutladık, “Mutluluk Günü” nü.

” Gülmek iyileştirir” diyen ” Mutluluk Kahkaha Akademisi”, kendi mutluluğumuzla çocuklarımızı da mutlu etmek için 20 Mart’ta MUSMUTLU olmaya VAR mısınız? diyerek, kutladı “Mutluluk Günü” nü.

Birleşmiş Milletler, dünya üzerindeki insanların mutluluk fikrini hatırlamaları ve kutlamalar ile farkındalık oluşturmak için 20 Mart’ı “ Dünya Mutluluk Günü ” ilan etmişti.

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Mutluluk Kahkaha Akademisi kurucusu Mutluluk koçu eğitmeni, Master Kahkaha Yogası Eğitmeni Şengül Esen Demir ve 20 mutluluk koçu Berkeley yöntemine göre Mutluluk atölyeleri ile 20 Mart’ta Mutluluk Gününü kutlarken; kanser tedavisi gören çocuklar ve ailelerine Hijyenik Oyun Merkezleri ve psikolog hizmeti ile psikososyal destek sağlayan Gülmek iyileştirir derneğine katkı sunmak için herkese açık Mutluluk atölyeleri yapıyorlar.

Mutluluk Kahkaha Akademisi kurucusu, Mutluluk Koçu Eğitmeni Şengül Esen Demir ve Mutluluk Koçu Aylin Kutay; kişilere ve olaylara göre değişen, spesifik ve basit olan her şeyün mutluluk yolculuğunun anahtarı olduğunu söylüyorlar.

Aylin Kutay, “Mutluluk Atölyelerimizde, kişilerin kendilerini ifade etmeleri, kendilerinin kendilerini duymalarını diğer katılımcıların yaşamlarından deneyimsel öğrenme tekniği ile mutluluk planları oluşturmaları sağlanıyor,” diyor.

Kutay’a göre; mutluluğun boyutları; Öz farkındalık, Öz denetim, Minnettarlık. Empati, Girişkenlik, Dayanıklılık, Olumlu Düşünme, Karar Verme, Sosyal Beceriler olarak sıralanıyor

Maddi ve manevi olumsuzlukların tırmandığı pandemi bize hedefsiz, amaçsız her şeye rağmen hayatta kalabilmek, iyi olabilmek için yollar aramamız gerektiğini gösterdiğini belirten Aylin Kutay, yaşam şartlarını ve durumlarını yok saymanın mümkün olmadığını, yaşama çözüm odaklı bakabilmek için nelerden mutlu olduğumuzu keşfettiğimizde duruma ve olaylara verdiğimiz tanımları değiştirdiğimizi ve “ben şu an bu durumda neler yapabilirim” sorularının cevapları için adım atmaya başladığını, söylüyor..

Atölyelerde, doğduğumuzda bize hediye edilen, nefes, gülümseme, şefkat ve minnettarlık duygularının tekrar tazelemek için dışavurum teknikleri uygulanıp,olası benlikte imajinasyon tekniği ile kendimizin gelecekteki en mutlu halinin hayal edilmesi mutluluğu hissettirmek ve fark ettirme çalışması yapıldığını vurgulayan Kutay, başkalarının mutluluğu için var olduğumuz yaşamda, kendi mutluluğumuza hayal de olsa yolculuğa çıktıklarını söylüyor.

Kendimize karşı şefkatli olduğumuzda, hayatımızdaki stresle daha iyi başa çıkmamızı ve karşılaştığımız zorlukların üstesinden daha kolay geliyoruz , diyen Aylin Kutay, söyle devam ediyor;

” Çoğu zaman kendimize karşı başkalarına olduğundan daha sert oluruz. Şefkat atölyemizde de mutluluk teknikleri ile kendimize şefkat çalışması yapılıyor.

Minnettarlık, hayatımızdaki birine veya bir şeye teşekkür etme veya ifade etme sürecidir.

Minnettarlık, belki de mutluluk atölyeleri ve müdahalelerinde en sık kullanılanlardan biridir.

Hem deneyimler için hem de insanlara karşı minnettarlığı ifade etmek, mutluluğu güvenilir bir şekilde artırır.”

“Zoom üzerinden yapılan, Sosyal Sorumluluk Projesine katılmak için, @mutlulukkahkahaakademisi instagram adresinden detaylı bilgi alınabilir.

 

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.